Min stora safari till Kenya är sedan länge gjord. Sommarens akutresa till Lofoten och fotograferingen där lugnade mig tillfälligt men nu börjar det bli jobbigt att inte ha en resa framför sig.

Håller på att planera en resa till Nepal och Indien för att fotografera tigrar och gharialer. Resan ska ju helst gå till nya parker och städer jag inte varit i och några sådana paketresor finns ju inte. Har kontaktat “min” guide i Indien om han kan ordna något och få en uppskattning av vad det skulle kosta. Har ännu inte fått något svar men såg på Facebook att han just bestigit en bergstopp på över 6000 m i Himalaya som ingen annan bestigit före honom.

Den nuvarande tanken är att börja i Bardia nationalpark i västra Nepal. Nepals tiger population har dubblats sedan inbördeskriget och Bardia ska vara ett av de bästa ställena att se tiger i Nepal. Sedan fortsätta söderut in i Indien och Katarniaghat wildlife sanctuary för att se gharialer och till Dudwa national park som ligger i samma område för att leta tiger.

Resan är sedan tänkt att fortsätta söderut till Agra och Taj Mahal. Kultur, religion och historiska byggnader några dagar men också en båttur på Chambal floden för att försöka se gharialer.

Nästa del av resan är ett sökande efter tiger, först ett besök i någon av de kända parkerna som Bandhavgarh eller Kahna. Vidare söderut till Pench national park för att avslutas i Tadoba national park.

En ganska rak resa söderut från Nepal över Ganges slätten och norra Indien. Får se om man kan genomföra denna resa eller om man får leta något annat.